Avantaje - pe scurtJucatorii vor plati terenul pe care joaca la un tarif de doar 40 lei/ora iarna (20 lei/jucator), respectiv vara 20 lei/ora (10 lei/jucator).
 
Pentru a participa la turneu, trebuie platita online o taxa de turneu de 45 de lei sau 75 de lei de jucator (la dublu taxa este de 45 sau 75 de lei este de echipa, adica 22.5 sau 37.5 de lei/jucator) in schimbul careia in cazul turneelor cu taxa de 75 de lei:
 
•  Va fi un arbitru de scaun la fiecare meci care va tine statistica meciului ce va fi afisata automat la finalul meciului pe tablou in dreptul meciului respectiv;
•  Puteti castiga o excursie la Roland Garros, Barclays Tour Finals, Foro Italico Roma sau alte turnee mari din Europa daca veti castiga turneul final ce se organizeaza la finalul a 24 astfel de etape;
•  Cele 2 mingi cu care s-a jucat meciul ramane la cel care a pierdut;
•  Jucatorii vor juca un singur meci pe zi.

In cazul turneelor cu taxa de 45 de lei de jucator nu va fi arbitru, insa vor fi doua meciuri garantate de jucator caci se va juca in sistem de grupe de 3, nu de tablou eliminatoriu, urmand ca cel mai bun loc 2 si locurile 1 sa se califice mai departe pe un tablou eliminatoriu. 

In plus, organizam si turnee de Cupa Davis la care pot participa echipe formate din 2 pana la 6 jucatori. Se joaca 4 meciuri de simplu si unul de dublu la fiecare intalnire, iar taxa este de 200 de lei de echipa. 
Jucatorii care nu sunt siguri ce nivel de joc li se potriveste, sunt rugati sa ne scrie la contact@competitii-sportive.ro. O evaluare gresita atrage oprirea jucatorului in timpul meciului de catre arbitru meciului respectiv;
 
Clasamente reale: fara puncte pentru meciurile amicale; punctele se pot obtine doar prin participarea la turnee si sunt alocate similar cu cele alocate in ATP. Clasamentul Race (punctele acumulate doar in anul in curs, similar cu "Race to London" de la ATP), clasament pe echipe, clasament in functie de punctajul obtinut per turneu sunt tot atatea exemple de alte feluri de clasamente interesante pe care le oferim.
 

Sisteme de joc

- cu grupe

 
Grupele sunt formate din 3 sau 4 jucatori in care joaca fiecare cu fiecare.
 

- cu simpla eliminare

Tablou clasic eliminatoriu. Turneele dureaza intre 5 si 12 zile in functie de marimea tabloului. Se joaca doar un meci pe zi: calificarile se joaca miercuri, joi sau vineri in functie de zilele si orele declarate de jucatori la inscriere, turul intai se joaca sambata si turul 2 duminica. Fazele finale se joaca saptamana care urmeaza in orele si zilele declarate ca disponibile de jucatori in cadrul inscrierii la turneu.
 


Circuite

Simplu si dublu pe tot parcursul anului. 
 


Premii

Premiile la turneele finale sau la turneele campionilor constau in bilet de avion + cazare + bilet de intrare la Roland Garros, Foro Italico Masters Roma sau Turneul Campionilor de la Londra: Barclays Tour Finals..
 
 

 

Tipuri de turnee

 
•  Turnee Series – castigatorul se califica la turneul final unde va juca alaturi de alti 24 castigatori ale unor turnee similare in 6 grupe de cate 24 jucatori, cu trei meciuri garantate de jucator, iar castigatorul acestui turneu va primi un pachet Roland Garros, Foro Italico Roma sau Barclays Tour Finals Londra. 

​•
  Turnee Finale – cu cei 24 castigatori ai turneelor Series - vezi detalii mai sus.
 
•  Turneul Campionilor– turneul campionilor la care vor putea participa primii 16 jucatori de la fiecare nivel imparitit in cate 4 grupe de cate 4 cu primii doi din fiecare grupa mergand mai departe in semifinale plus cel mai bun loc 3.
 
 


Calendarul Circuitului

 
Pentru vizualizare click aici.
 
 


Niveluri de joc

 
Entry  - cei ce s-au apucat recent de tenis sau care, chiar daca s-au apucat de mult timp, au jucat extrem de rar. 


Starter, Medium,  Master, Expert, Stelar, si Galactic - aceste niveluri se afla intre Entry si Pro in ordinea cresterii nivelului de joc. 

Pro - fostii jucatori profesionisti sau alti jucatori de nivelul acestora. 

 
Detalii suplimentare legate de autoevaluare le puteti gasi aici.
 


Taxa anuala

 
De la al doilea turneu devine obligatorie plata unei taxe anuale (care se plateste online prin card sau transfer bancar) in valoare de 90 de lei care va face sa fie activ contul dvs. timp de 365 de zile din momentul platii (de exemplu, daca taxa a fost achitata pe 01.10.2013, jucatorul s-a putut inscrie la turnee pana pe 30.09.2014), lucru care va va permite sa beneficiati de:

1. 15% reducere la orice produs Head achizitionat online sau de la unul din magazinele oficiale Head (mai putin produsele aflate deja in promotie sau orice model minge Head in varianta de impachetare bax) si de racordari la pretul de 15 lei in loc de 30 in magazinul Head din Sos. Stefan cel Mare, nr. 30 sau in cel din Sos. Cotroceni, nr. 10 cu conditia ca racordarea sa se faca cu racordaj Head (indiferent de unde ati achizitionat acest racordaj) sau 20 lei in loc de 30 daca aveti un alt timp de racordaj.


Locatiiile Head de unde pot fi achizitionate produsele cu discount de 15% (cu conditia prezentarii buletinului) sunt urmatoarele:

Magazinul on-line https://sportin.ro/, tel 0728877305 / 0723.364.777 


Magazinele fizice:  
1. Bucuresti- Head- Atelierele Noi, nr.17, sector 1 Giulesti. Tel. 0730.102.367 (Alex)  
2. Bucuresti - Head - Sos. Stefan cel Mare, nr. 30. Tel. 0728.877.307
3. Sos. Cotroceni, nr. 10, sector 6. Tel. 0730.102.367

4. Head Mamaia –Constanta  in clubul de tenis IDU Mamaia, tel. 0722.529.912 (Liliana).
 
Racordarea la preturi promotionale se poate face doar la magazinul Head din Sos. Stefan cel Mare, nr. 30 si la cel din Sos. Cotroceni, nr. 10. Voucherele pot fi valorificate la toate cele 3 magazine din Bucuresti. De la celalalt magazin fizic rachetele se trimit catre aceeasi adresa mai sus mentionata si vor avea timpi diferiti de livrare inapoi, de la 1 la 3 zile. 

2. 20% reducere la orice produs (mai putin cele aflate in promotie) achizitionat de pe site-ul Wilson Romania: http://www.newsport.biz/

3.10% DISCOUNT la orice produs comandat pe site-ul www.tenisshop.ro sau achizitionat in magazinul din Bucuresti, Calea Mosilor, 62-68, Sector 3. Reducerea se aplica si produselor aflate in alte promotii (singura exceptie este campania Black Friday).

4. 10% discount la orice produs bag-in-box, cat si la sucurile naturale oferit de Crama Online ( https://www.facebook.com/CramaOnline/) . 

Situata pe bulevardul Iuliu Maniu, numarul 12, Crama Online va asteapta cu drag sa va bucurati de vinurile noastre premium, pe care le gasiti atat vrac ( bag-in-box), cat si imbuteliate. Ne mandrim cu o colectie impresionanta de sticle rare, cat si cu posibilitatea de a livra sticle de vin vechi la comanda.

Contact: 0728412297 - Paul Lascu. Livrare gratuita oriunde in Bucuresti, inclusiv la terenurile unde se desfasoara meciurile din cadrul circuitului.

 
Competitii-Sportive.ro este un circuit facut de jucatori pentru jucatori, din pasiune pentru tenis!

Competitii-Sportive.ro este strigatul nostru de lupta, este clasamentul care ne uneste si ne confrunta, care-i cerne pe cei mai buni dintre noi si le da posibilitatea tuturor, de la incepatori la avansati, de a practica sportul, de a concura intre ei si de a lega prietenii intr-o competitie inversunata, plina de pasiune, dar si de fair-play,. 

Competitii-Sportive.ro este al celor care iubesc SPORTUL, cei pentru care SPORTUL este un mod de viata. Noi suntem cei care iubim competitia, care avem nevoie de lupta si de adrenalina pentru a trai.

Competitii-Sportive.ro este oportunitatea de a cunoaste oameni cu care impartasesti o pasiune comuna si acest lucru este de nepretuit.

"Infrant nu esti atunci cand sangeri,
Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis"

(Radu Gyr - Indemn la lupta)

 

Pentru a putea participa la turneele din circuit trebuie sa urmati doi pasi:
 

  • Sa va creati cont pe site - dureaza 50 de secunde.
  • Sa achitati online (transfer bancar sau card) taxa de inscriere la turneul/turneele la care vreti sa participati.
 

Turneele vor fi organizate pe 8 niveluri de joc astfel incat fiecare participant sa aiba sanse reale sa castige unul din premiile oferite. Nivelurile de joc sunt: Pre-Entry, Entry, Starter, Medium, Master, Expert, Stelar, Galactic si Pro. Nivelul de joc se alege la prima participare la un turneu dupa care nu mai poate fi modificat ulterior decat de catre competitii-sportive.ro in functie de rezultatele jucatorului in urma turneelor.

Se poate inscrie in competitie orice persoana, indiferent de sex care are 11 ani impliniti cel putin.

Fiecare membru al site-ului are o pagina personala pe care isi poate verifica clasamentul la zi si rezultatele tuturor participarilor la turnee.

Pentru regulamentul complet, dati click aici

 

Pentru a fi siguri ca veti juca meciuri cu miza, adica in compania unor jucatori apropiati ca nivel (nici prea buni, dar nici prea slabi) este necesara o repartizare a jucatorilor pe niveluri de valoare.

Fiecare jucator se va autoevalua pe baza exemplificarii din textul de mai jos, in timpul procedurii de inscriere si se va include intr-unul dintre nivelurile Entry, Starter, Medium, Master, Expert, Stellar, Galactic si Pro. 

 

Entry  - cei ce s-au apucat recent de tenis sau care, chiar daca s-au apucat de mult timp, au jucat extrem de rar. 


Starter, Medium,  Master, Expert, Stelar, Galactic si Pro aceste niveluri se afla intre Entry si Pro in ordinea cresterii nivelului de joc. 

Pro - fostii jucatori profesionisti sau alti jucatori de nivelul acestora. 


Pe baza feedback-ul primit de la arbitri si a rezultatelor in turnee, jucatorii vor promova, respectiv vor retrograda de la un nivel la altul. Pentru algoritmul detaliat de promovare/retrogradare, va rugam sa consultati regulamentul.

ATENTIE:  jucatorii sunt rugati sa se evalueze in functie de alti jucatori din circuit pe care ii cunosc si, daca nu cunosc pe nimeni, in functie de ceea ce este scris mai jos in dreptul fiecarui nivel de joc. Daca un jucator se evalueaza ca fiind undeva intre niveluri, il rugam sa se inscrie mai sus, e preferabil caci, altfel, risca sa fie oprit din turneu la primul turneu daca arbitrul considera ca s-a evaluat gresit


In vederea unei distribuiri echitabile a jucatorilor pe niveluri, promovarea si retrogadarea vor putea fi facute de catre Competitii-Sportive.ro atunci cand se va observa ca unii jucatori nu fac fata nivelului autoevaluat, sau dimpotriva, castiga cu prea multa usurinta la nivelul ales.

Nivelul Entry

Acest nivel se adreseaza jucatorilor debutanti care au inceput recent sa joace tenis sau joaca de mai mult timp, dar foarte rar. 


Nivel Starter

Jucatorul de nivel Starter este un jucator incepator (debutant) care practica tenisul din placere, cunoaste regulamentul jocului de tenis, are potential pentru a sustine schimburi de mingi, stie sa loveasca mingea atat cu lovitura de dreapta cat si cu cea de rever. De cele mai multe ori executiile loviturilor sunt improvizate fara a avea o tehnica corecta specifica jocului de tenis.

Plusuri:

- disponibilitatea de a invata, sustinuta de mult entuziasm;
- capabil de a sustine un schimp de mingi;
- cunoaste si respecta regulile jocului de tenis.

Minusuri:

- carente tehnice evidente la toate loviturile;
- deplasare slaba in teren;
- conditie fizica precara.Nivelul Medium:

Jucatorul de nivel Medium este un jucator cu un mai bun control al loviturilor, are creionat un ritm de joc, are un mai bun control asupra mingii, face diferenta intre serviciul 1 si serviciul 2. Loviturile sale sunt de cele mai multe ori scurte, iar cele decisive lipsesc din registrul tehnico-tactic. Este loc de imbunatatiri la nivelul deplasarii in teren, loviturilor de vole si smeci si implicit la jocul ofensiv.

Plusuri:

- control bun al mingii, in special pe forehand;
- ritm de joc definit, putand sustine schimburi mai lungi de mingi;
- conditie fizica buna.

Minusuri:

- lovituri scurte, fara presiune pe adversar;
- dificultati la lovitura de rever, este folosita mai mult ca lovitura defensiva - slice;
- serviciul doi destul de moale, executat cu frica pentru evitarea unei duble greseli.Nivelul Master

Jucatorul de nivel Master isi poate castiga punctele fara a astepta greseala adversarului, poate executa lovituri variate, cu diferite efecte, poate lovi decisiv si de asemenea finaliza cu vole sau smeci. Din punct de vedere tactic, isi poate orienta jocul spre partea mai slaba a adversarului si poate intensifica ritmul de joc.

Plusuri:

- prezenta agresivitatii in joc, cautarea castigarii punctului prin lovituri de dreapta decisive;
- lovituri variate, cu efecte (top-spin, slice, vole sau smeci);
- impunerea unei tactici de joc, directionand loviturile catre punctul slab al adversarului (rever).

Minusuri:

- fortarea loviturii de dreapta in situatii de superioritate, de multe ori fara control asupra loviturii;
- pregatire mentala precara, mai ales in situatii de presiune si cand scorul nu il avantajeaza;
- lovitura de rever lipsita de agresivitate.


Nivelul Expert:

Jucatorul de nivel Expert are un ritm de joc sustinut, stapaneste destul de bine efectele imprimate mingii, are un joc agresiv, cunoaste toata gama de lovituri. Jocul sau are o strategie care poate fi urmarita pana la final sau poate fi schimbata in functie de evolutia scorului sau de jocul adversarului. Jucatorul de nivel Expert de obicei nu face cadouri si, prin ritmul de joc sustinut, poate prelua controlul asupra meciului.

Plusuri:

- ritm de joc sustinut, conditie fizica foarte buna;
- joc agresiv cu lovituri solide si decisive doar cand este cazul;
- strategie de joc adecvata pe toata durata jocului.

Minusuri:

- lovitura de rever ineficienta in situatii de presiune;Nivelul Stelar:

Jucatorul de nivel Stelar este un jucator aproape complet, cu o pregatire fizica buna, cu un ritm de joc in regim de viteza, agresiv, loviturile lui sunt variate, imprevizibile, eficiente, decisive, atat cu drepta cat si cu reverul. Din punct de vedere tehnic, are cel putin doua arme. Una dintre ele este serviciul iar cea de-a doua, forehand-ul. 

Plusuri:

- serviciul;
- ritm de joc in regim de viteza, agresiv, loviturile lui sunt variate, imprevizibile, eficiente.

Nivelul Galactic:

Si mai buni decat cei de la Stelar: :)


Nivelul Pro:

Jucatorul de nivel Pro  este jucatorul care a practicat tenisul de performanta cu rezultate la nivel national cat si international.